El BLOC PREGUNTA ORENGO SI ESTÀ A FAVOR D’URBANITZAR LA PLATJA DE L’AHUIR

Els econacionalistes demanen desclassificar l’actual superfície urbanitzable per convertir-la en paratge natural municipal
.

Al secretari local del Bloc Nacionalista Valencià de Gandia li preocupa "el gir de 180 graus que ha donat l’actual govern PSOE-PdG pel que fa a polítiques urbanístiques, sobretot pel que fa a la protecció de la platja de l’Ahuir, el darrer tram verge de costa que ens queda i un dels pocs que ha sobreviscut a l’especulació urbanística al País Valencià". Ivà Bonet, s’ha pronunciat aquest matí sobre les declaracions del titular d’Urbanisme i líder de la Plataforma de Gandia on assegurava que "el objetivo del gobierno de Gandia es desarrollar urbanísticamente esta zona, aunque con la baja edificabilidad que permite el Plan General de Ordenación Urbana". És per això, que els nacionalistes han demanant a l’alcalde que "aclarisca si el PSOE està d’acord o en contra que s’urbanitze la platja de l’Ahuir per a construir xalets de luxe".
Per al BLOC, donada que la llei estatal del sòl "deixa clar que les desclassificavions no tenen indemnitzacions" l’anunciada revisió del Pla General d’Ordenació Urbana és una bona oportunitat per a alliberar l’espai que queda com a urbanitzable de baixa densitat per a convertir-lo en parc natural municipal "que regenere els terrenys abandonats, regulant l’ús agrícola, a l’igual que ocorre al paratge natural municipal Parpalló-Borrell, a la marjal Pego-Oliva o a l’Albufera…"
Ivà Bonet també ha denunciat la constatació també a Gandia "de la línia que la dreta segueix al País Valencià, que és la urbanització, reclassificació, mentre que s’obliden les polítiques mediambientals". En este sentit, ha recordat que Mut no és només regidor d’urbanisme, "també és responsable d’una part de l’antiga àrea de Medi Ambient".
Per últim, el Bloc ha anunciat que tant el seu grup municipal, com els diputats del Bloc-Compromís mamprendran les actuacions que creguen convenients per aclarir el futur de la platja de l’Ahuir.

| Més