Impunitat o ineptitud ?Un any més, el Correllengua arriba a Gandia amb un to festiu i reivindicatiu del que és per als nacionalistes -els que concebem el futur d’este País com a poble i no com a una provincia més del Reino de España- ser i sentir-se valencians i valencianes.Però enguany, per primera vegada, s’ha celebrat fora de la Fira, amb l’excusa d’evitar problemes i enfrontaments entre els partits que governen a l’Ajuntament de Gandia, sent el gran abanderat el Sr. Fernando Mut, amb el PP, i ara transvestit de liberal socialdemòcrata, però profundament espanyolista, amb el vistiplau i satisfacció del Sr. Orengo i el PSOE, tan moderat, pactista i monàrquic actualment. La veritat és que seria un preu barat si amb aquest gest de bona voluntat s’aconseguira la unanimitat o, almenys, el respecte de tots cap a esta manifestació cultural i festívola tan important per a molts gandians i gandianes.
Però com ve sent habitual, la impunitat de l’extrema dreta en esta ciutat és total. Perquè després d’uns anys on s’ha cremat en diverses ocasions la seu del BLOC a Gandia, s’han apallissat membres del col·lectiu de gais i lesbianes quan han volgut, s’ha insultat i amenaçat xicons simplement per portar una samarreta amb una estrella roja... Després de tot açò, jo em pregunte, Com és possible que un altre any tornem a sofrir els insults i intents d’agressió de l’extrema dreta al Correllengua? Si passa tots els anys!!! És que la impunitat d’esta gent és tan gran que fan el que volen, on volen i quan volen? O és que els responsables polítics de la policia no sabien que tornaria a passar? Perquè el Sr. Vicent Mascarell estava allí ‘aguantant el ciri’ i no va dir ‘ni pio’. I ell és el responsable de la Policia Local. A l’igual que la seua antecessora, la Sra. Liduvina Gil, a la que no li va tremolar la mà en l’afer dels 13 xicons detinguts l’any 2005 per una protesta pacífica a la universitat, als que ara demanen elevades sancions i fins i tot penes de presó, també estava allí aguantat el ciri (perquè per a ells ciri o flama de la llengua, Correllengua o processó, tan se val). Jo no sé si és més impunitat que ineptitud, però a algú li pot semblar que van les dues agafades de la mà, perquè si l’anterior responsable o l’actual feren bé la seua faena açò no passaria tots els anys. Per acabar, una altra pregunta. ¿Si la manifestació fos del blaverisme i l’extrema dreta i foren nacionalistes d’esquerra els que els increparen, la policia ens haguera deixat com a ells o ens hagueren corregut a bastonades com als 13 xicons detinguts l’any 2005?

Ivà Bonet, Secretari Local del Bloc Nacionalista Valencià de Gandia

(Article publicat a la revista setmanal Gente de la Safor el 18-10-07)http://www.gentedelasafor.net/SECCIONES/Opinion/tabid/59/NoticiasPageID/1/ID/2003/Default.aspx

| Més