DONES EN BLOC PORTA A LA FISCALA DELEGADA DE VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE


La conferència, a càrrec de Socorro Zaragozá, tindrà lloc el dimecres, a les 19.30 hores, al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja

Les nacionalistes conviden la ciutadania a participar de tots els actes programats per ajuntaments i col·lectius a la Safor-Valldigna

La presidenta de l'Associació de Dones en BLOC de la Safor-Valldigna, Eva Pellicer, acompanyada per Empar Miller, del col·lectiu de la Font, ha anunciat hui l'acte que han preparat en commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.
Així, Dones en BLOC de la Safor organitza el proper dimecres dia 26 la conferència "La violència de gènere. Com respon l’Administració de Justícia", a càrrec de Socorro Zaragozá Campos, Fiscala Delegada de Víctimes de Violència de Gènere. L’acte, tindrà lloc al Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia, a les 19’30 h.
Cal recordar, que el 17 de desembre de 1999 a través de la resolució 54/134 de l’Assemblea General de les Nacions Unides, es va declarar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, i va convidar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a que organitzen en eixe dia activitats dirigides a sensibilitzar a l’opinió pública respecte el problema de la violència contra la dona.
"Les dones del Bloc de la Safor, hem intentat aportar el nostre grà de sorra per poder eliminar aquesta nafra social, fent conferències, taules redones, mobilitzacions i unint-nos als actes de repulsa o sensibilització que s’organitzen des de les diferents institucions. En el 2006, organitzarem una taula redona en la que hi participaren una fiscal, un intendent de la policia local i un advocat, perquè ens donaren el seu punt de vista sobre la nova llei integral de protecció contra la violència de gènere, que començava a aplicar-se. El que volem saber en esta conferència a la qual us convidem a assistir, és com està funcionat la llei i el jujat de violencia envers la dona desde la seua creació en juny de 2005"
Pelllicer ha recordat que en el que portem d’any són 66 dones les que han mort a mans de les seues parelles a reu de l’estat , i centenars les que denuncien casos de violència masclista, que no apareixen en premsa, però que viuen dia a dia un infern que s’ha de convatir des de tots els fronts possibles.
A més, asseguren les nacionalistes, La Llei integral de protecció contra la violència de gènere és una bona eina però necessita de finançament real, perquè encara que s’han creat nous jujats específics per a tractar estos casos - ja que així se li dona un millor tracte, més especialitzat a les víctimes - no són suficients. De fet, al País València l’únic jujat de violència sobre la dona ha absorvit el 30 % dels casos dels vint jujats d’instrucció que abans s’els repartien.
"Les Jutges, fiscals i advocats, a més dels i de les funcinàries que treballen en el jujat de violència sobre la dona, es queixen de la falta de mitjans i manifesten que haurien d’invertir més recursos econòmics, i crear almenys tres jujats al País Valencià, perquè la llei siga efectiva "

| Més