EL BLOC SOL·LICITARÀ QUE ES REACTIVE EL CONSELL ECONÒMIC I SOCIAL MUNICIPAL


El Bloc amb els representants de FAES


El Bloc amb els respresentants de CCOO


Consideren vital l'existència d'un foro de debat on s'estudien propostes i que genere confiança a la societat.

CCOO alerta que el percentatge d'aturats a la comarca s'apropa al 20%.

FAES preocupada per la manca de seguretat, d'infrastructures i pel deficient subministrament elèctric d'Iberdrola.

El Grup Municipal del BLOC-Verds presentarà una moció al Ple de l'Ajuntament de Gandia sol·licitant la celebració del Consell Econòmic i Social Municipal, un foro que no es reuneix des de fa dues legislatures. Així ho ha acordat després de reunir-se aquest matí amb els representants comarcals del sindicat CCOO (10.30 h) i l'executiva de FAES (12.00 h). I és que tots tres han coincidit que ara és el millor moment per a reactivar-lo, com a lloc de trobada de l'administració i els agents socials, per tal de debatre i presentar propostes consensuades que pal·lien els efectes de la crisi econòmica sobre el teixit productiu i social de la Safor-Valldigna. "És important també llençar un missatge d'optimisme i confiança a la gent, la qual comença a passar-ho malament… Eixir d'aquesta crisi ho hem de fer tots junts, buscant consensos i acords bàsics. Des del BLOC volem solucions en clau valenciana i que totes les institucions cooperen " El diputat del BLOC a les Corts, Enric Morera ha volgut conèixer de primera ma les reivindicacions i les dificultats per les que travessen els treballadors i les empreses de la comarca.
CCOO
El secretari general de CCOO de la Safor-la Ribera-la Costera, Josep A Carrascosa ha manifestat la seua preocupació per l'alarmant creixement de la desocupació, que a Gandia afecta ja un 13 per cent de la població activa, mentre que a la comarca la xifra arriba fins al 19.6 per cent, "entre sis i set punts per sobre de la mitjana estatal". Tant el BLOC com CCOO han coincidit que és necessari canviar el model econòmic, passar d'una economia especulativa a una productiva, invertir en la formació, impulsar els projectes d'auto ocupació o recolzar les xicotetes i mitjanes empreses.
Finalment, per problemes d'agenda, ha estat impossible reunir-se amb els representants d'UGT. No obstant això, els econacionalistes han manifestat la voluntat de trobar-se amb el sindicat les pròximes setmanes. De fet, els regidors del BLOC han participat aquest matí a la concentració convocada pel sindicat, davant l'Ajuntament de Gandia, en contra de la directiva europea que preveu ampliar la jornada laboral fins a les 65 hores setmanals.
FAES
La situació que travessa la xicoteta i mitjana empresa també preocupa, i molt, a la FAES. I és que la patronal saforenca ha recordat que, "mentre la majoria de les empreses valencianes són 'pymes', tota l'atenció de les institucions i mitjans de comunicació s'està centrant únicament en els ERE presentats per les grans empreses, les quals representen un percentatge mínim del teixit productiu valencià". Precisament, per a FAES una de les solucions a la desocupació passaria per ajudar directament a les xicotetes i mitjanes empreses, "les quals estarien capacitades per absorvir el 90 per cent de l'atur". En aquest sentit, la patronal que dirigeix Enrique Orihuel proposa mesures com la reducció de les taxes i els impostos municipals, l'agilització dels tràmits administratius per part dels ajuntaments o una reforma fiscal, per part del govern central.
D'altra banda, FAES també ha manifestat la seua preocupació pel que fa al deficient subministrament elèctric d'Iberdrola, que provoca talls i 'micro' talls constants. Un altra inquietut és la falta de seguretat que afecta a les empreses. I és que els empresaris es pregunten "per què no ha arribat a reunir-se mai el Consell Municipal de Seguretat Ciutadana, a pesar que es va constituir l'any 2005". L'altra gran reivindicació és la falta d'infrastructures bàsiques, com ara el desdoblament de la línia ferroviària Gandia-Cullera, el tren Gandia-Oliva-Dénia o la ronda sud, entre altres.
Per la seua banda, els econacionalistes s'han compromés ha defensar aquestes i altres propostes davant les diferents administracions. Morera ha recordat que el BLOC ha presentat esmenes al Congrés dels Diputats sobre el tren, "perquè es regenere el litoral… O a les Corts per aconseguir un bon model de finançament, per potenciar la formació professional, per a la rebaixa de l'impost de societats (del 30 al 25%) o per facilitar les línies de crèdit oficial (ICO…)"
Per últim, el secretari general del BLOC ha anunciat que sol·licitarà a la Generalitat un pla de xoc per combatre l'actual crisi econòmica "i mesures per tal de crear benestar social i riquesa"


Gandia, 10 de desembre de 2008

| Més