EL GOVERN DEIXA LA PORTA OBERTA A UNA NOVA GRAN SUPERFÍCIE COMERCIAL AL PARC DEL PAÍS VALENCIÀ

PLENARI EXTRAORDINARI

PSOE i Plataforma rebutgen l'esmena del BLOC-Verds perquè s'hi limite l'espai comercial i perquè tinga relació amb l'esport.

Tot i això, els econacionalistes s'abstenen perquè estan a favor de la construcció d'un trinquet, una escola infantil…


JOSEP MIQUEL MOYA:

Amb esta decisió estem autoritzant uns usos, fonamentalment el trinquet i una guarderia, però també introduïm la possibilitat d’una zona d’usos comercials.
Clar, no és el mateix que, després, eixa zona comercial siga una botiga d’esports o un restaurant que s’empre esta possibilitat que ara obrim per construir una gran superfície.
Ja tenim els precedents de la Ciutat del Transport on es va introduir l’activitat comercial com a complement de l’activitat principal però eixa activitat principal, el transport, no ha aparegut per cap lloc i, per contra, tenim un gran centre comercial.
Hem estat dubtant sobre quin hauria de ser el nostre vot, sobretot vistos eixos precedents i l’ús o la interpretació que es va fer i entenem que no es pot eliminar la possibilitat d’un espai comercial, que faça més atractiva la concessió, però tampoc podem deixar que esta modificació del Pla obriga la porta a una altre gran centre comercial, encara que també és cert que este no estaria ubicat a l’extraradi com ho estan els altres.
Per això, hem presentat esta esmena, que consisteix, simplement, en afegir que els usos comercials, bé estaran relacionats amb l’ús principal, bé no ultrapassaran els 1.000 m2 en el seu conjunt, perquè quede ben clar el tema.
I aprofitem també per pregar que s’intente accelerar la construcció del trinquet perquè desgraciadament Gandia ha passat de ser el referent del País en la Pilota valenciana a no tindre trinquet.

Gandia, 22 de desembre de 2008

| Més