EL BLOC DE GANDIA CONSIDERA PERDUDA LA CAMPANYA CITRÍCOLA PER LA GESTIÓ DOLENTA DE LA GENERALITAT

Camps ha desaprofitat els bons resultats d'enguany per a afiançar les bases de la recuperació del sector
Des del Bloc valorem la campanya citrícola que ha finalitzat com una campanya perduda per la mala gestió del govern de la Generalitat. I és que esta campanya, que evidentment ha estat en conjunt millor que les tres anteriors (pel que fa a preus obtesos per l’agricultor) havia de sentar les bases per a l'eixida del pou en què es troba la citricultura. I eixes bases les tenia que haver marcat clarament el senyor Camps i l’equip per ell nomenat. Hem de recordar que si esta campanya ha sigut millor que les anteriors no és ni per una bona gestió, ni per l’aportació de solucions del PP, sinò perquè els factors externs hi han contribuït d’una forma considerable:
- al principi de la campanya es parlava d’una reducció de la producció pròpia d’entre un 25-30%, provocada per condicions climàtiques adverses, la qual cosa ja feia preveure una recuperació de preus en no haver perill d’excès de producció i, per tant, no saturar els mercats.
- reducció de producció en l’hemisferi sud també per causes climatològiques, la qual cosa també ha sigut molt positiva al disminuir la possibilitat de competència dels cítrics provinents d’estos països.
Com deiem, davant d’estos factors externs que donaven un any de respir a la producció citrícola, des del BLOC pensem que el Consell no no només no ha sentat les bases per a una progresiva recuperació del sector, sinò que es dediquen a balafiar i autoregalar-se conselleries.
Malauradament, el sector no està per a desaprofitar oportunitats com esta i si bé és cert que enguany han desaparegut una mica els casos de compravenda de taronges sense preu i sense contracte, que tant de mal ha fet als citricultors, no ha estat per l’actuació de la Conselleria d’Agricultura o les inpeccions pertinents.
Així, quan la conjunció de factors externs positius desapareguen tornarem al caos, preus baixos i tots els problemas passats.
Per tot això, des del Bloc considerem que el sector no es mereix un Conseller i un President que sí sap rapidament eixir a defensar i recolzar Mariano Rajoy, però per contra no sap gestionar ni donar la cara pel sector citricola valencià.

| Més