EL BLOC ELEVARÀ A LES CORTS UNA PROPOSICIÓ NO DE LLEI PERQUÈ ES CREE A LA SAFOR UNA UNITAT D'ATENCIÓ ESPECÍFICA A LA FIBROMIÀLGIA I LA FATIG


Insten la Generalitat a que sensibilitze sobre les dues malalties a tota la xarxa sanitària


Enric Morera denuncia que al País Valencià li falten 1.000 milions d'euros en inversió sanitària


Els econacionalistes tornen a proposar que el Francesc de Borja es convertisca en hospital de crònics quan s'inaugure el nou centre


L'Associació Dones en BLOC de la Safor realitzarà actes de sensibilització als municipis de la comarca


Es calcula que la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica afecta o pot afectar entre un tres i un cinc per cent de la població sanforenca, majoritàriament dones de 40 a 50 anys. Les afectades per aquestes malalties s'enfronten a la problemàtica física, però també d'atenció sanitària. " Tal és el grau de falta de desconeixement que els malalts han d'iniciar un vertader calvari per diferents especialitats mèdiques…" . Així ho ha denunciat aquest matí el Bloc Nacionalista Valencià de Gandia. El regidor, Facund Puig ha anunciat la presentació d'una moció al pròxim Ple de l'Ajuntament de Gandia per demanar a la Conselleria de Sanitat la creació d'unitats de Fibromiàlgia, Fatiga Crònica, i del dolor als centres hospitalaris valencians, entre ells al Francesc de Borja de Gandia. "Estes unitats haurien de comptar amb la dotació de personal especialitat adequada per al diagnòstic i tractament d’estes malalties". Els econacionalistes també instaran la conselleria a difondre a tota la xarxa sanitària, així com als equips de valoració d’incapacitat "instruccions i cursos de formació sobre la fibromiàlgia per a sensibilitzar el personal que els formen"
Precisament el diputat del BLOC-Compromís, Enric Morera s'ha compromés a presentar una proposta no de llei a les Corts Valencianes perquè s'hi creen unitats específiques "a la Safor, però també a la resta de comarques del País Valencià". I és que Morera ha denunciat, una vegada més, el dèficit d'inversió sanitària al País Valencià "Ens falten 1.000 milions d'euros, estem situats a la cua de l'Estat pel que fa al nombre de llits hospitalaris per habitant i unitats específiques de tractament de malalties cròniques…" . El parlamentari d'Oliva ha recordat que "la salut no és un negoci, sinò un dret fonamental de la ciutadania. En aquest sentim, nosaltres reivindiquem el valencianisme com a sinònim de Benestar Social i és ahí on treballarem colze a colze amb el col·lectius sociosanitaris".
Campanya de sensibilització
Per la seua banda, la presidenta de l'Associació Dones en BLOC de la Safor-Valldigna, Eva Pellicer ha anunciat que aquest col·lectiu, en col·laboració amb les dues associacions de Fibromiàlgia de la comarca, "realitzarà xarrades, taules redones i projeccions d'audiovisuals als diferents pobles de la Safor per donar a conéixer aquestes malalties greus que afecten molt significativament la salut i la qualitat de vida de les persones que les pateixen i tenen un gran impacte social i econòmic".

Gandia, 2 de juny de 2008

| Més