EL BLOC LLIURA EL PREMI ABRIL EN UN EMOTIU ACTE AMB SORPRESES, HOMENATGES I UNA MOSTRA DE LA CREATIVITAT DEL COL·LECTIU OBERTAMENT


La sala gran de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós es va omplir de gom a gom divendres passat per acollir la vuitena edició del Premi Abril d'Acció Cívica Valenciana. Enguany, el Bloc Nacionalista Valencià de la Safor-Valldigna va decidir guardonar el Col·lectiu Obertament. El secretari comarcal, Facund Puig va destacar el treball realitzat per aquest grup de persones "que ens ajuden a conéixer millor el nostre territori: A través del seu patrimoni; A través dels seus espais naturals; A través dels seus pobles; A través de la seua gent... Una comarca mirada amb uns altres ulls. Una mirada equilibrada a partir de la sublimació del desequilibri"
Per a la secretària d'Organització de l'Executiva Nacional del BLOC, Pepa Chesa guardonar Obertament és premiar també "les persones que aposten per l’associacionisme, per la col·laboració i per la reivindicació. I este és el model de societat que volem: una societat de persones lliures i iguals, que tinguen els mateixos drets i deures independentment del seu sexe, del seu origen geogràfic, de la seua religió o de les seues capacitats físiques, psíquiques o sensorials; de dones i d’homes crítics, que treballen per superar qualsevol mena de barrera, d’injustícia o de discriminació"
Per la seua banda, els/les representants del Col·lectiu Obertament van agraïr el guardó com millor saben, amb una demostració de la seua creativitat: interpretant versos i cançons pròpies amb un protagonista principal: Salva, l'anterior president que va morir fa uns quants mesos.
I un grup acostumat a soprendren's en va haver de suportar unes quantes. En primer lloc, la felicitació de l'equip redactor de la popular Ràdio Nicossia de Barcelona que els va convidar a participar-hi demà dimecres al seu programa. Tot seguit, pujaren a l'escenari alguns dels col·laboradors del Col·lectiu Obertament.

La Safor-Valldigna, 27 de maig de 2008

| Més